2022 Yılı Hurda Fiyatları

Ülkemizde hurdalar sayesinde geri dönüşüme kazandırılan birçok madde bulunmaktadır. Kâğıt, demir, bakır, alüminyum, plastik bunların başlıcalarıdır. Geri dönüşüm sayesinde fabrikalarda daha kolay hammadde buldukları için hurdaların belli bir fiyatlanması olmakta ve böylece geri dönüşüme kazanılmaktadır.

Hurdalar Nasıl Toplanır?

Başta kâğıt toplayıcıları olmak üzere, sokak sokak el arabasıyla ya da kamyonetle gezen hurdacıların biriktirdiği hurdalar önce hurda toplama alanlarına oradan da fabrikalara giderek geri dönüşüme kazandırılmaktadır. Hurdacı firmaları güncel hurda borsasına göre fiyatlar belirleyerek kişilerden bu hurdaları toplamaktadırlar. Hurda fiyatları 2022 yılında Türkiye’de enflasyonun da artmasıyla ciddi miktarlara gelmiştir. Bu fiyatlara göre bu sektör adeta bir iş kolu haline gelmiş bulunmaktadır.

Hangi Maddelerin Hurdası Bulunur?

Geri dönüşüme en çok kazandırılan hurdaların başında kâğıtlar gelmektedir. Sokakta çöp konteynırlarından toplanan karton ve kâğıtlar, okulların bütçesine katkıda bulunma amacıyla öğrencilerinden topladığı kâğıtlar, eski gazeteler, marketler vb. birçok yerden kolayca bulunan kâğıtlar geri dönüşüme önemli ölçüde katkıda bulunmaktadır. Hurda fiyatları 2022 verilerine göre okul kitaplarının kg’ı 4.5TL den alınırken beyaz kâğıt ve karton kâğıdın kg fiyatı 2,5 TL civarında seyretmektedir.

Güncel Hurda Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Hurda fiyatları 2022 yılında da belirlenirken hurda hammaddesine göre değişiklik göstermektedir. Doğada bulunması en zor olan hurda maddeleri yüksek fiyatlarda seyrederken bulunması kolay olan maddeler de daha düşük fiyatlarda seyretmektedir. Başta inşaat sanayi olmak üzere birçok sanayi alanında kullanılan demir doğada sıklıkla rastlanan bir metaldir. Türkiye’nin belli bölgelerinde üretilen demirin fiyatı da geri dönüşüme kazandırılması sıklığına göre değişkenlik göstermektedir. Cinsine göre değişen demir hurdaları ortalama olarak kilogramı 5 TL civarında seyretmektedir.

Hurda Fiyatları Neye Göre Değişir?

Demirden başka bakır, alüminyum, çelik gibi maddelerin de hurdaları sıklıkla toplanmaktadır. Demire göre daha fazla fiyat biçilen bu maddelerin de ulaşım ve elektrik endüstrisinde kullanıldığı bilinmektedir. Güncel fiyatlar günübirlik değiştiği için takip etmekte fayda vardır. Özellikle hurda geri dönüşümünü kendine meslek eden insanlar bu fiyatları günlük olarak takip edebilirler. Geri dönüşüm ve hurdacılık kavramının dünya gündemine kazandırıldığı günden beri ülkeler, özellikle hammadde bulmakta sıkını yaşayan ülkeler bir nebze de olsa rahatlamışlardır. Günümüzde de hurdacılığın önemi göz ardı edilmemektedir.

Yazımızı Ne Kadar Faydalı Buldunuz ?

Yazımızı Değerlendirmek için lütfen bir yıldıza tıklayın!

Puan Ortalaması / 5. Oy sayısı:

Oy kullanmadınız, Yazımızı Değerlendirmeniz Bizi Mutlu eder.

Benzer Hurda Fiyatları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir