Hurda, eskimiş ve artık ülke ekonomisine katkı sağlamayan malzemelerin geri dönüşüme kazandırılarak faydalı hale getirilmesi için gerekli bir hizmettir. En Çok Alımı Yapılan Hurda Ürünleri İnşaat sektöründeki demir, çinko, zamak gibi metaller ve eskiyen veya artık ihtiyaç duyulmayan otomobil parçaları gibi ürünler, hurda toplanarak geri dönüşüme gönderilebilen malzemelerdir.
Hangi Malzemeler Hurda Olarak Kabul Edilir?
Paslanmaz metaller hurda metal olarak kabul edilir ve metalin geri kazanılması için geri dönüşüme gönderilip hurda olarak işlem görmektedir. Yeni demir ve inşaatta kullanılan hurda arasında rekabet farkı yoktur. Geri dönüşüm hurda alımları günlük fiyat güncellemelerine göre belirlenmekte ve alımlar dünya piyasa değerlerine göre yapılmaktadır. En Çok Alımı Yapılan Hurda Ürünler şu şekilde sıralayabiliriz;
- Demir, çelik, bakır, kurşun gibi metaller
- Kâğıt, plastik, kauçuk, cam ürünler
- Polyester kullanılmış araba lastikleri
- Endüstriyel atık
- Hurda otomobil parçaları
- Hurda tahta
Hurda Bakır; Bakır en ucuz metal olarak tanımlandığından demir, krom ve alüminyuma tercih edilir ve iletken özelliğinden dolayı sıfır hurda metal olarak da kullanılır. En çok alımı yapılan hurda ürünler arasında olan Alüminyum hurda; Bakırdan daha pahalı olan alüminyum günümüz şartlarında pek rağbet görmemekte ve fiyatın da etkisiyle insanlar alüminyum satarak bakır veya demiri tercih etmektedirler. Krom Hurda; Değerli metallerden biri olan krom, elektrik iletkenliği düşük bir malzemedir. Fiyatlar günlük olarak değişir.
En Çok Alımı Yapılan Hurda Ürünler
Ayrıca ekonomiyi daha da güçlendirmek ve doğayı korumak için gerekli olan hurdalarınızı geri dönüşüm, toplama ve geri dönüşüm için iletişim numaralarını arayabilir ve gönderebilirsiniz. Alüminyum, çelikten sonra en çok tüketilen ikinci metaldir ve yenilenebilir (geri dönüştürülebilir). Dekoratifliği, işlevselliği, satın alınabilirliği ve çalışma kolaylığı, onu dünya çapında en hızlı büyüyen malzeme haline getirdi.
Birincil alüminyum üretimi enerji yoğun olmasına rağmen, enerji tasarrufu sağlayan ve çevre dostu ikincil alüminyum üretimi giderek daha dinamik hale geliyor. İkincil üretimde, enerji tasarrufu ve çevre korumanın yanı sıra ekonomiye de odaklanılmaktadır. Yeni ve eski atık toplama ve geri dönüşümle ilgili ulusal gösterge panoları giderek daha iyi hale geliyor. Hurda yönetimi ve ikincil alüminyum üretimi ülkemiz için hayati önem taşımaktadır.